Støtten fra Enova er en engangs-støtteordning på grunn av de høye strømprisene. Ordningen gjelder kommunens investering i eksisterende boligbygg som leies ut til privatpersoner og som eies av kommunen.
– Det skal monteres solcellepanel på ca 30 kommunale bygg i kommunen. Dersom alle boligene i prosjektet blir realisert, kommer solcellene til å produsere strøm som tilsvarer årsforbruket til 140 eneboliger, eller 190 leiligheter, sier Nathalie.
Nathalie er prosjektleder og byggeleder for energiprosjektet i Molde kommune sammen med sin kollega Øyvind Angvik. Som en del av ansvarsområdet sørger de for å oversikt over arbeidet i prosjektene og byggeplassene, og passe på at alt som blir gjort, utføres i henhold til de avtalene og kontraktene som er inngått.
En trygghet i en urolig energisituasjon
Prosjektet beskrives som et løft for framtiden, og en trygghet med tanke på den urolige energisituasjonen i verden.
Fristen for å bruke midlene er innen juli 2025 og prosjektet er nå godt i gang med planleggingen av monteringen av solcellepanelet.
Prosjektet starter med å få på plass solcellepanel på mindre omsorgsboliger innom Molde by. Etterpå starter de større prosjektene, bl.a. Bergmo trygdeboliger, Kleive, Myratun bofelleskap og Tunvegen kommunale boliger.
Brenner for miljøet
Nathalie er svært engasjert i miljø og bærekraft, og trives godt i rollen som prosjektleder for energiprosjektet i Molde.
– For meg er dette et kjempespennende prosjekt. Jeg brenner virkelig for miljøet, og fornybar energi har vært fremtiden en stund. Nå jobber vi virkelig for det, sier Johansson.