Ishallen er bygget i passivhusstandard, tilkoblet fjernvarme og klargjort for at overskuddsvarmen fra is-produksjonen skal kunne tilføres Frognerbadet. Bygget har mosetak (grønt tak) som gir naturlig fordrøyning av regnvann og gir hallen en god tilpasning til omgivelsene.
Hallens konstruksjon skal gi assosiasjoner til skøytesportens fart og eleganse, og mange assosierer de store innvendige bue-dragerne med et omvendt skøyteegg. Samtidig ivaretar bygget de kulturhistoriske omgivelsene den er plassert inn i. Ishallen er gravd fire meter ned i bakken og det buede taket følger landskapsformen på den vollen som allerede lå der.
Bygget er på 4600 m2 og lokalisert på langsiden (sydsiden) av Frogner stadion. Det inneholder ishall med tilhørende drifts- og servicefunksjoner, treningsrom, fire store garderober, kontor, møterom og en liten café. Det er tribuneplass til ca. 300 publikummere.
Hallen er bygget i den fredede Frognerparken. Delen av parken hvor hallen er bygget er regulert til idrettsformål, men det har vært diskusjoner med parkens arborister og byantikvar. Hallen har tatt hensyn til parken i sin arkitektur. Den buede formen har gjenskapt vollen som var der tidligere. Glass og utstrakt bruk av granitt gjenspeiler materialer i parken.
Hallen er en moderne ishall med transkritiske CO2 anlegg for både isanlegg, klimakjøling og avfukting.
Den er bygget som en energi- og miljøoptimal ishall ved å fremme og ta i bruk ny og inovativ miljøteknologi.
Sonja Hennie ishall åpnet dørene for publikum i november 2021. Åpningen ble utsatt ett år pga. pandemien.